İstanbulluların Uğrak Noktası: Ümraniye

0

Ümraniye, İstanbul ilinin 39 ilçesinden biridir. Aşağı Dudullu, Yukarı Dudulu, Esenşehir, Ihlamurkuyu, Atakent, Atatürk, Çakmak, İnkilap, Kazım Karabekir ve Namık Kemal olmak üzere 10 adet semti bulunan bu ilçe, nüfus bakımından en kalabalık, İstanbul genelinde 3. Anadolu yakasında 1. ilçe olma özelliğine sahiptir.

Şehir ve köy hayatının iç içe olduğu bir kentleşme örneğidir.  İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan Ümraniye, merkezi bir bölge olması sebebiyle İstanbulluların uğrak noktası haline gelmiştir. İlçede çok fazla alışveriş merkezi ve çarşı bulunur. Alışveriş için sıklıkla ziyaret edilen Ümraniye’de, yoğun bir yaya ve araç trafiği görmeniz mümkün. 

Ümraniye’ye Neden Gidilir? 

Ümraniye ilçesi doğayla iç içedir. Dudullu Tepesi, Hekimbaşı Av Köşkü, Tantavi Sosyal Tesisleri, Trabzon Park, Şile Orman Yolu ve Ihlamurkuyu ormanı, buraya gelen ziyaretçilerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında. Ayrıca, İstanbul’un sembolü haline gelmiş Kızkulesi ve Çamlıca Tepesine komşu olan Ümraniye, merkezi konumu sebebiyle ulaşımı kolay olan ilçelerden biridir. Gezilerinizden sonra Ümraniye otelleri size ev sahipliği yapacaktır.

Ümraniye’de Konaklama

Şehir hayatından uzaklaşmak ve doğaya karışmak isteyenler için ilçenin farklı bölgelerinde konaklama seçenekleri mevcuttur. Ümraniye’de, gezilecek yerlere en yakın otel ve konaklama noktalarını görmek için neredekal.com’u ziyaret edebilirsiniz. Gezi veya iş sebebiyle ilçeye gelenlere, farklı konsept seçenekleri sunan otellere ve  Ümraniye otel fiyat seçeneklerine buradan ulaşabilir, detaylı bilgi ve rezervasyon işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz