Antidepresan kullanım nedenleri

0
grip, soğuk algınlığı

Yaşanan doğal afetler, ekonomik kriz ve sosyal problemler psikolojimizi yakından ilgilendiriyor. Günümüzde psikolojik dayanıklılığın azalması ve bilincin artması ile birlikte antidepresan ilaçlarının kullanımını arttırıyor.

Yaşanılan sosyal ve bireysel sorunların kişi üzerinde bıraktığı etkiler nedeniyle kaygı, depresyon, öfke kontrol bozukluğu başta olmak üzere bazı psikolojik ve psikiyatrik problemler ortaya çıkıyor. Bu durum da psikiyatrik ilaçlarda artışa sebebiyet veriyor.

Bu durum toplumun psikiyatrik ilaçlara, psikiyatristlere ve psikologlara olan önyargılarının kırıldığını gösteriyor. Kişilerin psikolojik sorunlarla alakalı destek almaya olan isteklerinin artması; iyileşmeye olan farkındalıklarının artmasıyla beraber yaşam kalitelerini ve standartlarını yükseltmek istemelerinden kaynaklanıyor.

kadın

Psikolojik destek almaya yönelik önyargının kırılmasıyla, kişilerin geçmişten bugüne gelen sorunlarının çözümünü aradığı ortaya çıkmaktadır. Antidepresan ilaçlarının kullanımındaki bu artışın bir başka nedeninin ise iletişimsizlik, toplumun hızına yetişme çabasıyla beraber ihmal edilen bireysel ve ruhsal sağlık ile kişinin yaşam kalitesinin aynı oranda sıkıntıya düşmesidir. Bu süreçte kişilerin sosyal, ailesel, ilişkisel sorumluluklarının yanı sıra kendine bir alan yaratmasının, psikolojik ve bedensel sağlığı için kendine kaliteli zaman ayırmasının önemli olduğunu hatırlatıyor uzmanlar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz