Türk Kahvesi nasıl yapılır

0
türk kahvesi

 

Türkiye’de kahve güzel sohbetlerin, yemek sonrası aktivitelerin en başında geliyor. Peki Türk kahvesi nasıl yapılır? Hemen herkes bir şekilde yapıyor. Gelin bir de bu şekilde deneyin.

Geleneksel lezzet mirasımız Türk Kahvesi, güzel sohbetlerin eşlikçisi olana dek birçok işlemden geçiyor. İyi bir Türk Kahvesi elde etmenin yolu, kahve çekirdeklerinin geldiği topraklardan başlıyor. İdeal lezzette bir Türk Kahvesi’ni elde etmenin pek çok püf noktası var.

türk kahvesi

Yemen bölgesinden ve Brezilya Rio Minas’tan gelen çekirdekler, Türk Kahvesi için en uygun seçeneklerdir. Fakat son yıllarda maliyetlerle ilgili yaşanan gelişmeler nedeniyle, Türk Kahvesi yapımında yüzde 99 oranında Brezilya’dan gelen çekirdekler kullanılıyor. Aslında her kahve çekirdeği ile Türk Kahvesi yapılabilir, fakat burada önemli olan kahvenin öğütülme şekli ve kavrulma biçimidir. Pudra şekilde öğütülmesi en doğru olanıdır. Orta seviyede bir kez kavrulmuş kahvenin en iyi sonucu verdiğini söylüyor bu işin uzmanları. Kavurma sonrası kahvenin 5 gün dinlendirilmesi gerektiğinin de önemle altını çiziyorlar.

Kahveyi aldığınız yerdeki görevliye mutlaka ürünün ne zaman kavrulduğunu sorun; üç ay önce kavrulmuş bir kahvenin kalitesi daha düşük olur. Ayrıca kahvenin geldiği bölge de önemlidir. Kaliteliden ödün vermemek için 1 ay içinde kahveyi tüketmelisiniz.

 

Türk Kahvesi’nin oda sıcaklığında bir suyla hazırlanması gerekiyor. Sırasıyla suyu ve kahveyi koyduktan sonra biraz karıştırabilirsiniz. Kısık ateşe koyarak karıştırmayı sürdürebilirsiniz. Yavaş yavaş pişen kahveden çok güzel bir köpük elde edebilirsiniz. Türk Kahvesi’ni içmenin en doğru yolu, hemen içmemektir. Kahvenizi hazırladıktan sonra 2-3 dakika beklemelisiniz. Sıcaklığı düşen kahvenin tadını daha iyi alabilir ve telvelerin ağzınıza gelmesini önlemiş olursunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz