Alfredo Soslu Fettucine tarifi

0
alfredo soslu fettucine

Bizim evin favori tariflerinden biri olan Alfredo soslu fettucine ile karşınızdayım bu gün. Hem ben hem de çocukların bayıldığı bu tarifi şiddetle denemenizi öneriyorum. Öncelikle gerekli malzemeleri söyleyeyim.

1 paket tagliatelle makarna

Sosu İçin:

1 kutu süt kreması krema ,Yarım jülyen doğranmış tavuk göğsü, 7 adet mantar, 3 diş sarımsak, 6 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen, 1 tatlı kaşığı nane, yarım çay kaşığı karabiber, tuz, 1 çay kaşığı kekik, maydanoz, 1 çay bardağı parmesan peyniri yoksa kaşar peyniri de olur.

alfredo soslu fettucine

Derin bir tencerede kaynattığınız suyun içine bir tutam tuz ve 1 çorba kaşığı sıvı yağ koyalım. Bu makarnanın tencereye yapışmaması için. Ara ara karıştırın ki; birbirlerine de yapışmasınlar. İstediğiniz kıvamda pişirebilirsiniz. Bu sizin damak tadınıza kalmış.

Gelelim sosun yapılışına. Sos tenceresine sıvıyağı koyup sarımsakları ve mantarı, mantarlar pişinceye kadar soteleyin. Daha sonra  tavuğu ekleyin ve pişirin. Mantarlar ve tavuklar piştikten sonra kremayı koyun ve 4-5  dakika daha kaynatarak pişirin ve altını kapatın. Kapadıktan sonra parmesanı ve diğer tüm baharatları ekleyip, sosu makarnanın üzerine dökün. Daha  sonra üzerine maydanoz veya parmesan koyarak sıcak servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz