Badem unlu pratik kurabiye tarifi

0
badem unlu kurabiye tarifi

Şimdi sizlere yapması kolay, lezzeti olay bir kurabiye tarifi vereceğim. O kadar pratik bir tarif ki; misafirinize çay demleyene kadar hazırlayıp ikram edebilirsiniz. Şimdilerde çok revaçta olan badem unu ile yaptım bu tarifi ben. Siz de bu tarifi mutlaka deneyin, müdavimi olacaksınız.

Badem unlu pratik kurabiye tarifi için; Astronut badem unu kullandım. 500 gramlık ambalajlarda satılıyor. Hem çok ekonomik, hem de bereketli. Uzun süre kullanabilirsiniz. Ürünü serin ve kapalı ortamda muhafaza etmeyi unutmayın paketi açtıktan sonra.

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 çay bardağı badem unu 

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

badem unlu pratik kurabiye

Yapılışı:

Badem unu ve pudra şekerini iyice karıştırın, yağ ve unu da ekleyin yoğurun. Çok yumuşak olmayacak, çok da sert olmayacak hamuru. Bir kaşık yardımı ile ya da dondurma kaşığı ile şekil verin. Fırın ısısını 150 dereceye ayarlayın. Yağlı kağıt serili tepside 10-12 dakika pişirin. Sonra fırını kapatın ama kapağını açmayın. Yaklaşık 5 dakika fırında kalsın kurabiyeler. Fırından çıkan kurabiyeleri servis tabağına alın ve soğuduktan sonra çay ya da kahvelerinizin yanında ikram edin.

Afiyet Olsun!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz