Ev Yapımı Yaz İçecekleri Nasıl Yapılır?

0
limonatalar

Sağlıklı bireylerin, günde en az 2 litre su içmeleri, sıvı ihtiyacını karşılamaları gerekiyor. Bol sıvı alırken, şekerli, şuruplu ve kremalı içecekleri sık tüketmemenizi öneririm. Şimdi sizlere ev yapımı sağlıklı yazın rahatça yapıp içebileceğiniz tarifler vereceğim.

Limonlu soğuk çay

 Hem  sağlıklı hem de serinletici bir içecek seçeneği olan limonlu çay tarifi gelsin. 4 su bardağı suyu kaynatın, kaynamaya yakın 4-5 dal taze nane yaprağı ekleyin. 1 adet demlik poşet çayı, nane aromalı suya ekleyin  soğumaya bırakın. 1 küçük limonun suyunu sıkın ve soğuyan çay ile karıştırın. 5 küp buz ve taze nane yaprakları ile servis edin.

çilekli limonata tarifi

Çilek şerbeti

Yarım  kg çileği yıkayıp yarım litre suda kaynatın. Kaynamaya yakın 1 küçük çubuk tarçın ve 4 karanfili ekleyin.  10 dakika daha kaynatın ve  soğumaya bırakın.  Her bardağa 1 tatlı kaşığı bal karıştırarak taze nane yaprağı ile servis edin.

Karpuzlu maden suyu

 1 dilim karpuzu blenderdan geçirin, bir bardağa boşaltıp üzerine 1 maden suyu ekleyin ve taze nane yaprağı ile süsleyerek tüketin.

smootie

Kavunlu smoothie

Mis gibi kokan kavun  aroması hem damağınıza hitap edecek, hem de sizi fazlasıyla tok tutacak. Yaklaşık 250 grama denk gelen bir dilim kavun, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi  ve 1 su bardağı soğuk sütü blenderdan geçirin.

Hindistan cevizi aromalı soğuk kahve 

1 su bardağı kadar demlenmiş filtre kahveyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 1 çay bardağı soğuk sütü, demlediğiniz kahveyi ve 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesini blenderdan geçirin. İçine 3-4 küp buz ekleyerek servis edin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz