Bebek ve çocuk kıyafetlerindeki zararlı kimyasallar

0
kız çocuk şapka

Biliyorsunuz, kıyafetlerimiz cilt sağlığımız açısından son derece mühim. Özellikle de bebek ve çocuk kıyafetlerinde çok daha önemli.

Nasıl ki; yavrularımız dünyaya gelmeden onlar için en doğalı en sağlıklısını arayıp buluyorsak, kıyafetlerinde de aynı hassasiyeti göstermemiz gerekiyor. Şampuan alırken, bebek bezi alırken nasıl titiz davranıyorsak bu konuya da özen göstermemiz gerekiyor.

Bebek ve çocuklarda cilt sağlığı

Bebek ve çocuklarımızın cildine zarar vermeyecek, doğayla uyumlu kumaşlardan kıyafetler seçmeliyiz. Bebeğinize giydireceğiniz ürünlerin kumaşının doğal ve kolay solmayan boyalarla boyanması gerekir. Aynı zamanda da çocuğunuzun ya da bebeğinizin cildine zarar vermemesi gerekir.

bebek kıyafetleri

Sadece kumaşla da bitmiyor iş malesef. Bebek kıyafetlerindeki, düğme, boncuk, fermuar gibi detaylarında aynı şekilde sağlıklı olması gerekiyor. Bebeklerde emme duygusu çok kuvvetli bir reflekstir ve kıyafetlerini ağızlarına alarak emebilir, düğme ve kıyafet üzerindeki aksesuarları ağızlarına sokabilirler.

İşte tam da bu nedenle bebek kıyafetlerinin zararlı kimyasal ve boya içermemesi gerekiyor. Merdiven altı üretim yapan yerlerden alışveriş yapmamalıyız. Nerede üretildiğini bilmediğimiz, markasını duymadığımız ürünleri almak çok tehlikeli.

Bazı bebeklerde ve çocuklarda  görülen egzama, cildine temas eden kumaşlardan kaynaklı olabiliyor. Kumaşlar da yer alan kimyasal maddeler, toksik boyalar neden oluyor egzamaya.

kız çocuk kıyafetleri

Sağlıklı ve güvenli kıyafetler

İşte bu nedenle bebek ve çocuk cildine uygun, cilde temas ettiğinde deriyi tahriş etmeyecek ürünler satın almalısınız. Yumuşak, tüysüz, dokuması pütürlü olmayan tercihen pamuklu iplerden yapılmış ürünler tercih etmelisiniz.

LC Waikiki’de  hem bebekler hem de çocuklarınız için sağlıklı ve güvenli kıyafetler bulabilirsiniz. Zararlı kimyasallardan uzak,  ekolojik testleri yapılmış ürünler ile içiniz rahat olsun. LC Waikiki uluslararası onaylı laboratuvarlarda yılda 200 binden fazla ekolojik test yapıyor.

Zararlı kimyasallar

İnsan sağlığına zararlı ağır metalleri analiz ediyor ve  ağır metal testi yapıyorlar. Hepsi bebek ve çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu olması için. Nikel, alerjen bir malzeme. Ciltte kızarıklıklara, kaşıntılara neden olabiliyor. Daha uzun süreli boyutlarda ise çok daha ileri kanserojen etkileri olabilen bir kimyasal. Nikel ve diğer kimyasalların hiçbirini gözle tespit etmemiz ise  mümkün değil. Bu testi ve daha fazlasını LC Waikiki kendi laboratuarlarında yapıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz