Çanakkale’den sofralara uzanan zeytinyağı

0
erken hasat natürel sızma zeytinyağı

Zeytin ve zeytinyağının faydalarını saymakla bitmez. Ben de  bu yazımda sizlere zeytinin ve zeytinyağının bize sağladığı yararlardan ve etkilerinden bahsetmek istiyorum. Aynı zamanda mitolojide huzurun ve bereketin de simgesi olan zeytin ve zeytin ağacı tam bir şifa kaynağı.

Zeytin ve zeytinyağının faydaları

Zeytin ya da zeytinyağı içeren kozmetik ürünlerini sıkça görüyoruz, bunun nedeni zeytinde bulunan vitamin ve mineraller. Saçlara nem vermesi için şampuanlarda kullanılır. Kollajen üretimini artırdığından dolayı kremlerde kullanılır. Siz siz olun yaşlanmak istemiyorsanız, zeytin ve zeytinyağı tüketin.

kırma yeşil zeytin ilkdemzeytinyağı

Çağımızın belalı hastalığı kanseri önlemek için de zeytin ve zeytinyağı tüketmeliyiz. Zeytin içeriğinde bol miktarda antioksidan bulunur. Kanserde hasar gören hücreleri onaran zeytin ve zeytinyağı aslında ne kadar kıymetli öyle değil mi?

Zeytin içinde doymamış yağ bulunduğu için, kan basıncını dengeler ve kalp ritmini de düzenler aynı zamanda. Diyetisyenler tokluk hissi verdiği için diyet listelerine mutlaka zeytin eklerler. Sağlıklı beslenirken aynı zamanda güzelleşmemize de faydası çok fazla.

gemlik tipi siyah zeytin

İlkdem Zeytinyağı

2011 yılında Çanakkale’nin, Geyikli beldesi, Mecidiye köyünde  170 dönüm,  zeytinliğe sahip İlkdem zeytinyağı firmasının kurucuları. İyi tarım uygulaması ile doğa dostu ilaçlar ve kimyasal olmayan gübrelerle büyütmüşler zeytin ağaçlarını.

Toplanan zeytinler aynı gün sıkılarak tadından ve kokusundan ödün verilmemiş. 0,4 ve 0,6 asit derecesinde müthiş lezzetli zeytinyağlarının hikayesi böyle işte.

Hiç bir şekilde katkı maddesi içermeyen zeytin ve zeytinyağları benim lezzet testimi başarıyla geçti. Çocukluğu Ege’de geçen herkes gibi zeytin ve zeytinyağı benim de olmazsa olmazlarımdandır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz