Tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerekenler

0
tansiyon ölçme

 

 

Tansiyon hastalarının kış aylarında yaz aylarına göre çok daha dikkatli olması gerekiyor. Yapılan bir çok araştırmaya göre , yüksek tansiyon nedeniyle kalp krizi geçirme riskinin kış aylarında yaz aylarına oranla yüzde 35 arttığını gösteriyor. Bu nedenle tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerekenler var.

Tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerekenler

Evde düzenli tansiyon ölçümü yapılmalı

Tansiyon ölçümleri doktor ile paylaşılmalı

Kullanılan ilaçları ihmal etmemeli

Sağlıklı ve dengeli beslenmeli

Fiziksel aktivite yapılmalı

tansiyon hastaları

Tansiyon ölçülürken yapılması gerekenler

Tansiyon ölçümünün her gün aynı saatte ve aynı koldan yapılması da büyük önem taşıyor. Uzmanlar, doğru bir ölçüm için kolu sıkmayan bir giysi giyilmesini, saat varsa çıkarılmasını öneriyor. Ölçüm yapmadan önce en az beş dakika dinlenmek, ölçüm sırasında dik oturup kolu desteklemek, konuşmamak, hareket etmemek ve bacak bacak üstüne atmamalı.

 

Soğukla birlikte damar büzüşmesi, kalp rahatsızlıkları olanlar için tetikleyici bir etken olabiliyor. Kan basıncı yaz aylarına göre kışın daha fazla artıyor, bunun bir başka sonucu olarak da kalple ilgili sağlık problemleri yaşanabiliyor. Yapılan çalışmalar kış aylarında yaza kıyasla kalp krizi riskinin yüzde 35 daha fazla görüldüğünü ortaya koyuyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz