Uykusuzluğun çözümleri

1
uyuyan kadın, uyku problemleri, sağlıklı uyku, uyku, yatak

Bazı dönemlerde uyku düzenimiz bozulur ve uykusuzluk sorunları ile karşı karşıya kalırız.Uyku düzenini bozan ya da etkileyen unsurları ortadan kaldırarak uyku bozukluklarına çare bulabilirsiniz.

Yatağa yatar yatmaz uyumak, ve deliksiz bir uyku istiyorsanız, kızartma, yağlı yiyecekler ve ağırlık veren besinlerden uzak durmanız gerekir. Hem midede hem de yemek borusunda yanmalara sebep olan yiyecekleri yatmadan önce tüketmemelisiniz. Bir de uyumadan önce en az 2,5 3 saat öncesinde yemek yemiş olmanız gerekir. 

turkuaz pike takımı, karaca home pikeler

Uykuya karar verdiğiniz anda yatacağınız odanın derli toplu ve havalandırılmış olmasına özen göstermelisiniz. Rahat ve konforlu derli toplu bir odada uyumak gibisi yoktur öyle değil mi? Hem kötü kokulardan odayı havalandırdığınız için kurtulmuş olursunuz, hem de odada yeterli oksijene yer vermiş olursunuz.

Uyumadan önce ne sıcak ne de soğuk olmayacak şekilde ılık su ile aldığınız duş sizi rahatlatacaktır. Hatta nemlendirici ve hoş kokulu bir vücut kremi ile kendinizi uykuya hazırlayabilirsiniz.

Rahatlamak için odaya lavanta kokusu sıkabilir ya da yastığınızın içine lavanta tohumları serpiştirebilirsiniz. Bu sizi rahatlatıp sakinleştirecek ve uykuya hazırlayacaktır.

Ilık bir bardak süt, ya da papatya çayı uyku öncesi harika bir fikir olabilir. 1 bardaktan fazla içmemenizi öneririm. Zira fazla sıvı tüketimi gece tuvalete kalkmanıza neden olursa uykunuz bölünecektir.

Uyumadan önce telefona bakmayın, televizyonu kapatın ve elinize sevdiğiniz bir yazarın kitabını alıp uykuya kendinizi sakin bir şekilde teslim edebilirsiniz.

Bir de en önemlisi uykuda sizi rahat ettirecek vücudu rahat ettirecek bir kıyafeti giymelisiniz.  Bu rahatca uyumanızı sağlayacak ve rahat hareket etmenizi sağlayacaktır.

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz