Nametag instagram özelliği nedir?

0
instagram
İnstagramın son özelliği herkeste büyük ilgi uyandırdı.Sosyal medya uygulamaları arasında en çok tercih edilenlerden biri olan Instagram yeni Nametag özelliğini kullanıma sundu. Peki ya Instagram Nametag özelliği nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır?
Nametag kullanıcı adınızı yazmadan, Instagram hesabınızı takip etmek için herkesin tarayabileceği eğlenceli bir etikettir. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar artık aradıkları profilleri çok daha kolay bir şekilde bulabileceklerdir.
Örneğin, Instagram’da merak ettiğiniz bir kullanıcıyı aradığınız zaman, binlerce aynı isimde kullanıcı karşınıza çıkıyor. İsim etiketi özelliği sayesinde kullanıcılar kendilerine özgü bir kimlik kartı oluşturabiliyorlar. İsim etiketi adı altında oluşturulan bu kimlik kartını, telefonunuzun kamerası ile okutarak, aradığınız kişinin profiline hiç bir arama yapmadan erişebiliyorsunuz.

Nametag nedir?

Nametag yani isim etiketi, kullanıcıların tarandığında Instagram profilinizi bulmasını sağlayan bir kimlik kartıdır. İsim etiketiniz benzersizdir ve keşfettiğiniz kişileri ve hesapları kişisel olarak eklemek için hızlı ve eğlenceli hale getirir. Nametag tam olarak QR kod gibi çalışan bir sistemdir.

Nametagi  nasıl kullanacaksınız?

İsim etiketini denemek için profilinize gidin, üstte üç satırlık tuşa dokunun ve isim etiketi ni seçin. İsim etiketinizi, ekranın herhangi bir yerine dokunarak veya diğer tasarımları denemek için üstteki düğmeye dokunarak kişiselleştirebilirsiniz. Değişik çıkartmalar ile renkler, emojiler gibi gibi. Birinin ad etiketini taramak için, doğrudan kameraya kaydırabilirsiniz, ad etiketinin üzerine gelin ve ekranınızı basılı tutun ya da kendiniz görüntülerken Ad etiketi tara düğmesine dokunarak fotoğraf makinesini girin. Ayrıca ad etiketinizi arkadaşlarınızla metin mesajları ve Facebook ve WhatsApp gibi diğer platformlarda paylaşabilirsiniz. Sadece ad etiketinizin sağ üstündeki oka basın yeter.

 

Nametag özelliğini nasıl aktif edebilirsiniz?

-Yeni özellik Nametag için öncelikle instagramın manuel güncellemesini yapın. Biraz bekleyin sonra uygulamanız en son sürümle güncellenecek ve yeni Instagram Nametag özelliğine erişebileceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz