Yumurta Dondurma İşlemi Süresi

0
bebek

Yumurta dondurma işlemi yaptırmak isteyen kadınlara erken yaş uyarısında bulunuyor uzmanlar. Yumurta dondurma işlemi için ideal yaş 35-40 arasıdır. Çünkü; yumurtanın dondurulduğu yaş, yumurta kalitesini ve gebelik başarısını etkiliyor.

İlerleyen yıllarda gebe kalmayı düşünen, kariyer, hastalık gibi birçok farklı nedenden çocuk sahibi olmayı erteleyen kadınlar için, yumurta dondurma işlemi bir çözüm olabilir. Hatta yumurta rezervi az ve erken menopoz riski olan kişilerde de uygulanıyor.

BABY, BEBEK

 

5 YIL DONDURULABİLİR; YAŞA DİKKAT

İşlem için ideal yaşın 35-40 arasıdır. Yumurta dondurma yaşı çok önemli. Çünkü yaş, yumurta kalitesini ve gebelik başarısını etkileyen en önemli unsurlardan biri. Yumurta dondurma işleminin ardından yumurta çözüldükten ve sperm ile buluştuktan sonra yüzde 30-60 arasında başarı oranı var.

Yaşın dışında hastalığı nedeniyle yumurta dondurma işlemi yapılacak kişilerde hastalığının ve uygulanan tedavinin önemi var elbette. Mesela, hasta eğer kemoterapi alacaksa hangi yaşta olursa olsun tedaviden önce yumurtalarını dondurması gerekiyor. Ya da kadının genel durumuna göre, riski gördüğümüz an yumurta dondurma işlemi yapılabiliyor. Yumurtaları 5 yıl kadar dondurabiliyor merkezler.

bebek

Adetin 2’nci ve 3’üncü gününde hastanın hormonlarına ve yumurta sayısına bakılıyor, gerekli testleri yapılıyor. Ardından tüp bebek için kullanılan ilaçları verip belli günlerde takibe çağırıyor merkezler hastalarını. Takipler sınasında yumurtaların boyutlarını ultrasonla kontrol ediyorlar. Belli büyüklüğe ulaşan yumurtaları çatlatma iğnesinden 34-36 saat sonra genel anestezi altında topluyorlar. Yumurta rezervi çok azsa ve ilerde gebe kalamayacaksa ilerde gebe kalabilmeyi sağlamış oluyorlar böylelikle.

Yumurta dondurma işleminde hızlı ve yavaş olmak üzere iki yöntem kullanılıyor. Yapılan çalışmalar vitrifikasyon yani hızlı dondurma yöntemiyle dondurulan yumurtaların kalitesi ve gebelik oranının daha iyi olduğunu gösteriyor. Vitrifikasyon yöntemini tüp bebek tedavisinde fazla olan embriyoları dondurmak amacıyla da kullanılıyor.

Yumurta dondurma işleminin ardından yumurta çözüldükten ve sperm ile buluştuktan sonra yüzde 30-60 arasında gebelik başarısı var. Bunu etkileyen faktörlerden en önemlisi yumurtanın dondurulduğu yaş. Hasta bunu ne kadar erken dondurmuşsa elde edilen başarı da o kadar yüksek oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz