Akne Skarlarının Tedavisinde Altın İğne

0
Dr. Ahu Çiler TURGUT

Dr. Ahu Çiler TURGUT Altın İğne Uygulaması hakkında bilgi verdi

Akne; komedonlar, inflamatuar papüller, püstüller ve nodüllerden oluşan son derece yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Akne tedavi edilebilse de, geride yara izi ve şekil bozukluğu bırakma riski yüksektir. Sivilce ve sivilce izleri, yaşam kalitesi üzerinde zararlı bir etkiye sahip olabilir ve düşük benlik saygısına yol açabilir.

Altın iğne ile cilt yenileme tedavisi, hasarlı cildi onarmak ve gençleştirmek için etkili bir tedavi sağlar. Bu tedavi; kırışıklarının, akne skarlarının, genişlemiş gözeneklerin, düzensiz cilt dokusunun ve pigmentasyonun görünümünü azaltarak gözle görülür şekilde daha pürüzsüz, daha sağlıklı bir cilt yaratabilir. Yüzünüzdeki ve vücudunuzdaki istenmeyen cilt kusurlarını tedavi eder. Peki, akne skarlarının tedavisinde altın iğne nasıl çalışır? Ne kadar etkilidir? Öğrenmek için okumaya devam edin…

Akne izleri neden olur?

Cildinizde sivilce oluştuğunda, vücudunuzun doğal iyileşme süreçleri tıpkı bir yaralanma veya hastalıkta olduğu gibi devreye girer. Buradaki sorun ise, bunun her zaman mükemmel bir sistem olmamasıdır. Akne, gözeneklerde çok fazla yağ ve ölü cilt hücreleri biriktiğinde oluşur. Bazen, cildin yüzeyine yakın görünür. Bu da, muhtemelen kısa bir süre sonra minimum yara izi ile iyileşeceği anlamına gelir.

Ancak, daha derine indiğinde iyileşmesi daha uzun sürer. Ve bu, cilt dokunuzun daha fazlasını yok ettiği için genellikle iz bırakır. Buradan sonra vücudunuz, yok edilen kayıp deri dokusunu yerine koyarak kendini iyileştirmeye çalışacaktır. Vücut bu dokudan çok fazla veya çok az ürettiğinde yara izi oluşur. Vücut çok fazla doku oluşturduğunda, akne lezyonu skar olarak bilinen bir iz haline gelir. Doku eksikliği, ayrıca yara izleri olarak bilinen cilt çöküntülerine neden olur.

Altın iğne tedavisi nedir?

Altın iğne tedavisi, ciltte mikro yaralar oluşturmak için ince bir iğne kullanır. Bu, ciltte elastin ve kolajen üretimini tetikler. Kullanılan radyofrekans dalgaları, iğne yoluyla yayılır ve ek hasara neden olur. Bu, tedavinin etkinliğini artırır. Altın iğne tedavisi, aşağıdakileri hedefleyebilir:

  • İnce çizgiler
  • Kırışıklıklar
  • Vücut çatlakları
  • Genişlemiş gözenekler
  • Akne izleri
  • Yaralanma ve ameliyat kaynaklı yara izleri
  • Hiperpigmentasyon
  • Gevşemiş cilt dokusu
  • Selülit

Altın iğne tedavisi, hastalara minimum kesinti süresi ile daha genç görünen bir cilt görünümü sağlayan yenilikçi ve cerrahi olmayan bir cilt yenileme tedavisidir. Tedavide kullanılan ve cildin yüzeyinden güvenli bir şekilde enerji ileten küçük iğneler,  doğal bir iyileşme sürecini başlatarak yeni, sağlıklı doku oluşumunu hızlandıran küçük yaralar oluşturur.

Sonuç; iyileştirilmiş bir cilt tonu ve dokusu ve ince çizgilerin, kırışıklıkların ve akne izlerinin azalmasıdır.

sivilce-tedavisi

Altın iğne, skar tedavisinde ne işe yarar?

Altın iğne tedavisinin, sivilcelerden geriye kalan skarların tedavisinde etkili olduğunu gösteren birçok çalışma mevcuttur.

Hafif ile orta dereceli akne skarları olan 15 kişi üzerinde yapılan ve 3 ay süren bir çalışmada; altın iğne tedavisinin etkileri ve sonuçları takip edilmiştir. Tedavi edilen skarlarda, hastalarda belirgin bir iyileşme olduğu görülmüştür. Katılımcıların %70-90’u yüksek bir memnuniyet bildirmiş ve olumsuz reaksiyonlar minimum olarak belirtilmiştir.

Bir diğer çalışmada, son seansın üzerinden 6 ay geçtikten sonra, hastaların dokusal değişikliklerde de belirgin iyileşmeler yaşadıkları görülmüştür.

Altın iğne tedavisi, sivilce ve skarların tedavisinde hastalara umut veren yenilikçi ve etkili bir tedavi olmuştur. Etki mekanizmasının kanıtlanmasının dışında, minimum kesinti süresi ve geleneksel tedavilere göre daha güvenli olması ile de öne çıkmaktadır.

Dermis tabakaya radyofrekans enerjisini yaymak için mikro boyutta iğneler kullanan bu tedavi, geleneksel lazerli yöntemlere göre daha etkili sonuçlar sağlamaktadır.

Skar tedavisinde geleneksel lazer ve altın iğne tedavisi: hangisi daha etkili?

Akne skarlarının tedavisinde lazer cilt yenileme, 20 yılı aşkın bir süredir cilt gençleştirme için kullanılmaktadır. Bugün, lazerle cilt yenileme hala cilt gençleştirme için en etkili yöntem olarak kabul edilmektedir.

Altın iğne tedavisi; daha önce cilt tedavilerinde ayrı ayrı kullanılan iki yöntemi klinik olarak daha etkili bir prosedürde birleştiren, cilt yenileme ve gençleştirme için en umut verici tedavilerden biridir. Bu yeni tedavi, lazer tedavileri ile benzer sonuçlar sağlayabilir. Ancak bunu, önemli ölçüde daha az rahatsızlık ve kesinti süresi ile yapmaktadır. Altın iğne; cilt sıkılaşmasında, ince çizgilerde, kırışıklıklarda, çatlaklarda, akne ve akne izlerinde büyük gelişme göstermiştir.

Peki, sizin için bir lazer tedavisi mi yoksa altın iğne tedavisi mi daha uygun? Bunun belirlenmesinde, genel olarak aşağıdaki faktörler dikkate alınmaktadır:

  • Cilt tipiniz
  • Cilt hedefleriniz
  • Cilt hasarının boyutu
  • İyileşme için sahip olduğunuz süre

Cildinize genel olarak daha iyi bakmayı, hafif-orta dereceli güneş hasarı, ince çizgiler, düzensiz doku veya genişlemiş gözenekler gibi sorunları gidermek istiyorsanız altın iğe tedavisi mükemmel olabilir. Ayrıca, altın iğne tedavisi tüm yıl boyunca yapılabilir. Oysa, lazer tedavisini yalnızca güneşten tamamen korunabileceğiniz kış aylarında yaptırmak en iyisidir. Ek olarak, altın iğne tedavisi, daha kısa bir kesinti süresi gerektirir.

Kaynak

https://drahucilerturgut.com/akne-skarlarinin-tedavisinde-altin-igne

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz