Sonbahar ve kış aylarında da güneş gözlüğü kullanın

0

Her ne kadar güneş gözlüğü denilince akla yaz mevsimi gelse de; diğer mevsimler de güneş gözlüğü kullanmalıyız. Yaz mevsiminde hem gözleri korumak hem de aksesuar olarak tercih ediliyor. Fakat sonbahar ve kış aylarında güneş gözlüğü kullanımı azalıyor. Oysa ki; göz sağlığı için her mevsim kullanmalıyız.

 Ozon tabakasının delinmesiyle birlikte güneşin zararlı ışınlarından korunmak için, güneş gözlüğü kullanmalıyız. Sadece gençler için değil, her yaştan bireyin kullanması gerekli. Özellikle de gelişim çağında olan çocukların kullanması önemli.

güneş gözlüğü

Hem güneş ışınlarından hem de rüzgar ile birlikte gelen parçacık ve toz zerrelerinden gözlerinizi koruyabilirsiniz. Adından dolayı güneş gözlükleri sadece yaz aylarında kullanılır sanılması çok yanlıştır. Ultraviyole ışınlar her mevsim gözlerinize zarar verebilir. Bir de tüm güneş gözlükleri, ultraviyole ışınlarının geçişini engellemez. Dolayısıyla; gözlüklerin kaliteli olması ve bunun belgeli olması gerekir. Polarize camlar bu konuda size yardımcı olabilir.

güneş gözlüğü modelleri

Güneş gözlüğü almadan dikkat etmeniz gerekenler

  • Ultraviyole ışığı engellemelidir.

  • Camın rengi homojen olmalıdır.

  • Burun ve kulak kısmı yüzünüze uygun olmalıdır.

  • Gözlük camlarında bulanıklık olmamalıdır.

  • Camları göz sağlığı için uygun olmalıdır.

Gözlük alırken çerçevesine bakıp camları ile ilgilenmeyen çok kişi var. Oysa ki; modaya uygun olmasının yanında, gözü maksimum oranda güneşten koruması gerekmektedir.

çerçevenin etrafından göze ışık sızmamasına da dikkat etmeliyiz. Gözlük camları göze ne kadar yakın olursa koruma olasılığı daha yüksek olacaktır.

Güneş gözlüğü almak için https://www.atasunoptik.com.tr/  ziyaret ediniz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz