Akrilik Boya Nedir? Nerelerde Kullanılır?

0

Hobi çalışmalarında sıklıkla gündeme gelen su bazlı akrilik boya son dönemde en çok tercih edilen boya çeşitlerinden biri olma özelliği taşıyor. Kremsi bir yapıya sahip olan bu boyaların su bazlı olması ise en önemli avantajlarından biridir. Bu boya çeşitlerinin genellikle yağlı boyalar ile kıyaslandığını söyleyebiliriz. Ancak akrilik boya yağlı boyalardan çok daha dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte yağlı boyalardan bir diğer farkı da kokusuz olmalarıdır.

Özellikle Cadence su bazlı akrilik boya çeşitleri belirli bir kalitenin üzerinde olması ile ön plana çıkıyor. Bu boyaların ressamlar tarafından da tercih edildiğini söyleyebiliriz. Nedeni ise suya dayanıklı bir yapıya sahip olmalarıdır. Aynı zamanda tuval üzerinde kullanılmaları durumunda da herhangi bir çatlama yapmazlar. Dolayısıyla mükemmel tablolar yapmak isteyenler için Cadence premium akrilik boya çeşitleri yağlı boyalara harika bir alternatif olma özelliğini de koruyor.

Çabuk Kurumu Özelliği ile İşlemi Hızlandıran Akrilik Boya!

Bu arada akrilik boyaların önemli özelliklerinden biri de son derece çabuk kuruyabiliyor olmalarıdır. Çabuk kuruma özelliği, boyama çalışmasının ardından uzun süre beklemeye gerek bırakmıyor ve bir sonraki aşamaya da rahatlıkla geçilebiliyor. Bu konuda dikkat edilmesi gereken husus, boyanın kullanım sonrasında açıkta bırakılmaması gerektiğidir. Elbette kullanılan yani sürülen yüzeyde çatlama yapmıyor olsa da boyanın kalanı açıkta bırakıldığında kurur ve dolayısıyla çatlamalar da meydana gelebilir. Dolayısıyla akrilik multisurface boya çeşitlerinin kullanım sonrasında mutlaka kapağı kapalı olacak şekilde muhafaza edilmesi gerekir.

Oldukça kolay temizlenebiliyor olması da parlak, mat ya da yarı mat akrilik boya çeşitlerinin yüz güldüren özellikleri arasında yer alıyor. Bu noktada akıllara gelen soru bu boya çeşitlerinin hangi yüzeylerde kullanılabildiği oluyor. Az önce tuval üzerinde güvenle kullanılabildiğini belirtmiştik. Tuvalin yanı sıra ahşap yüzeylerde, cam ve seramik yüzeylerde de hiçbir sorun yaşanmadan kullanılabilirler. Bununla birlikte kağıt ve kumaş yüzeylerde de kullanıma uygun olduklarını bilmeyenler için aktarabiliriz.

Çizimden renklendirmeye hatta eskitmeye kadar pek çok farklı amaçla kullanılabilen Cadence premium akrilik boya renkleri arasında keyifli bir gezintiye çıkmak isteyenler internetten faydalanabilir. Eğer https://evimdehobi.com/tr/premium-akrilik-boya adresine tıklarsanız bu sitede aradığınız tüm renkleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Boyama çalışmalarında kullanabileceğiniz malzemeleri de temin edebileceğiniz Evimde Hobi internet sitesinde fiyatlar yıl boyunca düşük düzeyde tutuluyor. Onlarca farklı ürün için de indirimler uygulanıyor ve bu sayede ayırdığınız bütçe ile daha fazla sayıda boya satın alabiliyorsunuz. Üstelik site üzerinden iletilen siparişler kısa zamanda istenen adrese de ulaştırılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz