Meyve Çayı nasıl demlenir? Çeşitleri nelerdir?

0
meyve çayı

Toprakları verimli bir ülke olarak her bölgemizde değerli ve çeşitli meyveler yetişiyor. Toplum olarak da yeme içme kültürümüzün en önemli besinlerinden biridir meyveler. Yıllardır çeşitli vitamin ve besin değerlerini meyveleri tüketip almaya da çok alışkınız. Özellikle meyveleri sıkıp meyve suyu, komposto gibi çeşitli içeceklerle de tüketmekteyiz.

Bu durum yalnızca bizim ülkemizde değil tüm dünyada da böyle aslında. İklim ve toprak çeşitliliğine göre dünyanın her yerinde farklı meyveler yetiştiriliyor. Gelişen teknoloji ve lojistik ağıyla da her meyve çeşidini dünyanın her yerinde bulabiliyoruz. Meyveler meyve suyu, püresi vb. gibi tüketilmesinin yanında Meyve Çayı olarak da son yıllarda çok fazla tüketilmeye başladı. Meyve Çayı aslında topraktan çay yaprağı olarak yetişmese de çeşitli öğütülme işlemleri sonrası çaylarla harmanlanarak özel bir aromaya sahip olması sağlanıyor.

MEYVE ÇAYI ÇEŞİTLERİ

Türkiye’ye ilk ithal çayı getirmesiyle birlikte ülkedeki çay çeşitliliği ve çay lezzeti konusunda fark yaratan BETA ÇAY meyve çayı çeşitleriyle de oldukça farklılık yaratıyor. Dünya’da en çok tercih edilen özel meyvelerin aromalarına da sahip koleksiyonları yaratan Beta Çay, sunduğu özel ambalajlarla tüketicilerin hem damak tatlarına hem de gözlerine hitap ediyor.

Kültürümüzün önemli parçalarından olan Çay Ocaklarını hemen hemen herkes biliyordur. Mahalledeki emekli amcaların gidip zaman geçirdiği çevredeki esnafın dükkânlarına çay sipariş ettiği hemen hemen herkesin hayatlarında şahit oldukları bir durumdur. Oralet, Kuşburnu, Kivi, Elma çayı gibi isimlere aşina olan bir toplumuz. Aslında tam olarak çay çeşidi olmasa da hayatlarımıza o şekilde girip yer edindiler.

Günümüzde Meyve Çayı olarak çok çeşitte çay bulabiliriz. Bu sebeple bunların adet olarak belirtilmesi çok mümkün değil. Sebebi de birçok meyve aromasının da harmanlanıp farklı bir çay olarak tüketicilere sunulmasıdır. Bugün en özel ve lezzetli Meyve Çaylarına Beta Tea’nin seçkin satış noktaları ve betateashop.com adresinden ulaşabilirsiniz. Bunlardan bazıları; Kuşburnu Çayı, Fusion Karışık Meyve Çayı, Hibiscus Gurme Çayı, Turunç Bahçesi Çayı, Portakal Çiçeği Çayı, Elma Çayı, Nar Çayı, Fusion Turunç Bahçesi Çayı.

MEYVE ÇAYI NASIL DEMLENİR?

1 ve/veya 2 çay kaşığı çayı 100 °C sıcaklıktaki 180/190 ml suya eklenerek ortalama 5 dakika demlenmeye bırakılmalıdır.

Meyve Çayları, damaklarını farklı tatlarla buluşturmak isteyenler için öncelikli tercih edilen çaylar arasında yer alıyor. Kendilerine has tat ve kokularının yanında tek başına tüketilebiliyor ya da diğer çaylar ile harmanlanabiliyor. Genellikle sıcak olarak tüketilen Meyve Çayları, yaz mevsiminin sıcak günlerinde soğuk bir şekilde de tüketilebilmektedir.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz