ÇOCUKLARDA GÜNEŞ ÇARPMASI BELİRTİLERİ

0
güneş

 

Yaz mevsimi geldi okullar kapandı. Çocuklar dışarıda daha çok vakit geçirmeye başladı. Bu nedenle güneş çarpması vakaları da çoğalmaya başladı. Özellikle küçük yaştaki çocukların sağlığını tehdit ediyor.

Güneş çarpması daha çok bebeklerde ve çocuklarda görülüyor. Yüksek derece sıcaklarda uzun süre güneş altında kalmak vücut sıcaklığının anormal derecede yükselmesine bağlı olarak kalıcı tahribata, hatta ölüme yol açabilecek ciddi bir durumdur” uyarısında bulunuyor.

Bu belirtilere dikkat edilmeli

Güneş çarpması; kuru, kızarık ve sıcak bir cilt, 39-40 dereceyi aşan yüksek ateş, halsizlik, uyuma isteği, bulantı, kusma, baş ağrısı, çarpıntı, kalbin hızlı atması, hızlı solunum, ağızda ve dudaklarda kuruluk, gözyaşında azalma ve bilinç kaybı gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

Anne babaların çocuklarını güneş çarpmasından korumak için dikkat etmeleri gerekenler.

kız çocuk şapka

Çocuklarınızı 10.00-16.00 saatleri arasında açık hava aktivitelerinden ve egzersizden uzak tutun. Güneşe çıkmadan en az 15-20 dakika önce bebekler için 50+ koruma faktörlü, çocuklar için 30+ koruma faktörlü güneş kremi kullanın, 2-3 saat aralıklarla tekrarlayın.

Baş bölgesini korumak için geniş kenarlıklı şapkalar ve güneş gözlüğü kullanın. Güneşten korunmak için tente veya şemsiye yerine ağaç gölgesini tercih edin.

su

Her fırsatta su içirin, susamasını veya istemesini beklemeyin. Sık sık duş aldırın.Asla araçta bırakmayın. Araç içi sıcaklık bir saat içinde bile hayati tehlike yaratabilir.

İnce, pamuklu ve açık renkli giysiler tercih edin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz