Baharat ve bitkisel çayları ile Hayfene

0
hayfene baharat çeşitleri

Baharatın ilk kullanıldığı ülkelerin, Uzak Doğu olduğu söyleniyor. Ama Türkiye, baharatı tüm yemeklerde en çok kullanan ülkelerin başında geliyor. Özellikle Anadolu ve Güneydoğu, baharatlar ve bitkiler anlamında öncüdür. Çorbalarda, yemeklerde, salatalarda çok çeşitli baharatlar kullanılmaktadır. Anladığınız üzere bu gün ki; yazımızın konusu baharatlar.

Baharatlar insanlığın çok eski dönemlerden bu yana farklı amaçlar doğrultusunda kullanılan bitkilerdir aslında. Dağda yetişen bir kır çiçeği, bir meyve, bazen bir ağaçtaki çiçek ya da kabuk olmuştur. Şekli, özelliği farklı olsa da kaynağı doğadır.

zahter

Hayfene başta baharat olmak üzere, bitkisel çaylar, kuruyemiş ve kuru meyve olmak üzere lezzetli ve sağlıklı gıda ürünlerinin üretimini yapıyor. Ben de geçtiğimiz hafta Hayfene ürünlerini kullanıp deneyimledim ve sizler için bu yazıyı hazırladım.

mahlep kajun baharatı pul biber

Hayfene kajun baharatı

Kajun baharatı,  bizim evde en sevilen baharatlardan biri oldu. İçeriği, toz biber, karabiber, sarımsak, soğan tozu, toz tatlı biberden oluşuyor. Ben kajun baharatını en çok tavuk ve patatese yakıştırdım. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim müthiş bir lezzeti var.

Hayfene öğütülmüş mahlep

Ben ilk mahlep adını paskalya çöreği tarifi yapmak istediğimde duymuştum. Aslında mahlep,  yabani kara kiraz bitkisinin çekirdeklerinden oluşuyormuş. Fakat aroması ve rayihası o kadar güzel ki çekirdek olduğunu tahmin bile edemezdim doğrusu. Ben, kurabiye ve çöreklerde çok sık kullanırım.. Hem geç bayatlıyorlar hem de çıtır çıtır oluyorlar.

hindistan cevizi yağı

%100 organik hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı Hindistan cevizinin,  meyvesinden elde edilen yağdır. Soğuk sıkım, organik sertifikalı hindistan cevizi yağı, bir çok şekilde kullanılabilir. Hindistan cevizi yağı saç, cilt bakımı ve makyaj temizliği için kullanılabilir. Ya da yemeklerde kullanılabilir. Tamamen sizin elinizde kullanmak istediğiniz yer anlayacağınız:)

çörek otu yağı

Çörekotu Yağı 

Çörek otu yağı, çok faydalı ve mükemmel bir üründür. Bronşit ve öksürüğe iyi geldiğini zaten duymuşsunuzdur. İdrar ve gaz söktürücü etkisi de vardır. Hatta bebeği olan annelere sütünü artırır diye çokça önerilmiştir. Kısacası metabolizmamız ve bağışıklık sistemimiz için oldukça önemlidir.

elma tarçın karanfil çayı

Elma tarçın ve karanfil çayı

Tarçın, elma ve karanfil,  bu üçünün birbirine ne kadar yakıştığını bilirsiniz. Kokusu muhteşem çünkü bu üç bitkinin de. Özellikle çayı olunca içmelere doyamayacaksınız.

Yeniçeri baharatı, Kajun baharatı ve  tütsülenmiş tatlı kırmızı biber favorilerim arasına girdi bile çoktan. Siz de www.hayfene.com sitesini mutlaka ziyaret edin.

hayfene baharatları

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz