Bursa Yöresine ait süt helvası tarifi

0
süt helvası

 Bursa yöresine ait ve çok lezzetli bir tatlı olan süt helvası tarifi ile sizlerleyim bu gün. Bir çoğunuz bu tarifi Masterchef Türkiye programını izledikten sonra duymuş olsa da bir çok kişi biliyor.

Bu tatlıyı yaparken, ölçüye ve kıvama mutlaka çok dikkat etmelisiniz aksi takdirde beğenmeyebilirsiniz. O nedenle tüm detayları tek tek uygulayarak yaparsanız sevinirim.

 Süt helvası nasıl yapılır? işte tarifi

Malzemeler

80 gram tereyağı

1 çay bardağı un (125 ml)

1,5 çay bardağı şeker

8 çay bardağı süt

süt

Yapılışı

Süt ve şekeri birlikte, şeker eriyene kadar karıştırın. Tereyağı ve unu,  geniş bir tavada, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Şekerli sütü, kavrulmakta olan karışıma azar azar ekleyerek sürekli karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam alıp koyulaşana kadar bu işleme devam edin.

En son vanilyayı ve yumurta sarısını ilave ederek karıştırın ve ocaktan alın. Helvamızın yapısı  parlak ve  hafif sünen bir dokuya sahip olmalıdır.

Karışımı orta boy fırın kabına koyun ve üzeri kabuk tutana kadar  bekleyin. sonra 190 derece önceden ısıtılmış fırında süt helvasını, üzeri kızarana kadar  pişirin.

Fırından çıkan süt helvasını arzuya göre servis edebilirsiniz. İsterseniz sıcak ya da oda ısısında, fındıkla, cevizle, hatta sade olarak da yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz