Yenilikçi Fikirlerle Yatak Odası Dekorasyonu

0
yatak odası

Evinizin en özgür mekanı kuşkusuz yatak odasıdır. Diğer odalara göre en fazla kendinizle kaldığınız ve dinlenme fırsatı bulduğunuz yatak odası bu nedenle de güzel bir dekorasyona sahip olmalıdır ve daha da önemlisi sizi ve karakterinizi yansıtmalıdır.

Dekorasyonu tamamlarken odanızın imkan verdiği alan da oldukça önemlidir. Bu alanı en doğru şekilde kullanmalı trendlere göz atmalı ama sevdiğiniz parçaları da öne çıkarmayı ihmal etmemelisiniz. Şanslısınız! Bu sezonun dekorasyon trendleri sizi olabildiğince özgür kılıyor. Ahşabın doğallığı, minimal zariflik, maksimalist bir özgüven veya vintage bir esinti ile özgün eşyaları yatak odasında rahatlıkla bir arada kullanabilirsiniz. Aklınızda bir tasarım belirlemekte zorlanıyorsanız bu yazı sizin için!

yatak odası

 

Yatak Odasında Tarzınız ve Mobilya Seçimi Uyum Sağlasın

Kendi tarzınızda özgün bir yatak odası için sezon trendlerine göre mobilya, perde, duvar rengi seçimi önemli unsurlardandır. Yeni bir güne huzurla uyanacağınız odanızda neleri istediğinizi iyi analiz etmelisiniz. Sabahları uyandığınızda gün ışığının odaya dolmasını isteyenlerden misiniz, alarmınız çalana kadar deliksiz uyumak isteyenlerden mi? Eğer gün ışığını almasını istediğiniz bir oda tasarlayacaksanız işe perde seçiminden başlamalısınız. Açık renkli ve ince kumaşta fon perdeler şık durduğu gibi ferah bir ambiyans verir. Karanlık ve ışıktan mümkün olduğunca izole bir yatak odası takımı için koyu renkli perdeler size göredir. Açık renkli perde tercihi ile doğal ahşap dokusu harika bir uyum sağlayabilir. Ahşap detaylar içeren mobilyalar trendlerdeki yerini kaybetmez. Minimal ve sakin tonlarda bir yatak odası için doğal masif çok şık bir malzemedir. Gün ışığını odaya alan açık renkteki yatak odası içinde bu malzemeyi pek çok yerde kullanabilirsiniz. Komodin seçimini geniş alan kaplayan klasik tiplerdense masif dokuda ayaklı sehpalardan yana kullanabilirsiniz. Gri, pastel mavi, siyahın hakim olduğu odalardaki rengin koyuluğunu az eşya seçimiyle dengeleyebilirsiniz. Genelde yatak odasında geniş gardıroplar kullanılır. Duvarları biraz rahatlatmak için bunun yerine baza kullanabilirsiniz.30

Dar Odalarda Alan Tasarımları ile Tasarruf Edin

Yatak odası içindeki mobilyalar efektif şekilde yerleştirildiğinde odanızı daha geniş kullanmanıza imkan sağlar. Dar bir yatak odasında duvarlar da dekorasyona kullanışlı şekilde dahil edilmelidir. Yatak genelde duvara yaslanarak konumlandırılır. Bunun yerine yatağı pencere kenarına koyarak boş duvarlarda raf ve tablolarla konforlu bir dekorasyon yapabilirsiniz. Şifonyer oldukça gerekli bir eşya olsa da yeterli alan olmadığında kullanmaktan vazgeçebileceğiniz bir eşyadır. Bunun yerine niş veya raf sistemi ile şifonyerin kapladığı geniş alanı daha şık dekoratif ürünlerle kullanabilirsiniz. Dolap seçiminizde aynalı olan modeller de odayı daha geniş gösteren başka bir hamle olabilir. Yatak odası için konsept belirleyip odanın imkan verdiği ölçüde eşya seçimi yapmalısınız. Çekmeceli klasik komodin tipleri yerine sehpa veya tabure formundaki ürünlerle odanıza yeni bir stil katarken alandan kazanabilirsiniz.,

yatak odası

Yatak Odanızdaki Eşyaları İhtiyaçlarınıza Göre Seçin

Yatak odası klasik dizayn fikirlerine göre belli eşyalar içerir. Ancak sizin odanızda sizin dekorasyon fikirlerinizin olması için klasiği aşmaktan çekinmeyin. Büyük bir kitaplık ile duvardaki boş alanı öldürmek yerine karyola dibinde az bütçeyle bile mal edebileceğiniz palet bir kitaplık işinizi görebilir. Geniş bir yatak odasına sahipseniz bir berjer ve lambader ile küçük bir okuma köşesi alanı yaratabilirsiniz. Köşeye yerleştireceğiniz berjeri aydınlatmak için ayaklı lambader yerine aplik lambalar da seçebilirsiniz. Mobilyalarla odayı hantallaştırmak yerine gerçekten ihtiyacınız olan depolama alanlarına göre dolap, şifonyer, komodin, berjer seçmelisiniz. Alan tasarımı ile size her zaman huzur veren ve dinlendiren modeller için Engince Mobilya’ya göz atabilirsiniz. Yenilikçi dekorasyon kodları ile bütünleşen mobilyalar ve her bütçeye uygun yatak odası takımı fiyatları ile hayalinizdeki tarzı en konforlu alanınızla buluşturabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz