Kolajen ile yaşlanma karşıtı yoğun bakım

1

Vücudunun sıkı, genç ve canlı olmasında en büyük etkenlerden birinin kolajen olduğunu biliyor muydunuz? Peki  Hangi kolajenli cilt bakım ürünlerini, nasıl kullanmalı? Bu yazıda bu soruların cevaplarını bulacaksınız.

Hepimizin cildinde doğallıkla bulunan kolajen proteini, Kore kozmetiği, yani K-beauty dünyasının da olmazsa olmaz onarıcı ve nemlendirici içeriklerinden biri. Dünyaca ünlü Kore güzellik markalarından Mizon’un, uğruna çok kapsamlı bir kolajen serisi de ürettiği bu müthiş protein ile ilgili öne çıkan faydaları derledik…

Kolajen olmadan sağlıklı ve canlı bir cilt hayal edemeyiz. Bunun da en büyük nedeni, kolajenin zaten vücudumuzda halihazırda saç, deri, tırnak, eklem, diş, bağ dokuları ve kemik gibi bir çok yerde bulunan çok önemli bir protein olması. Bununla da kalmayıp cilde parlaklık ve sıkılık, kemik ve kaslara ise esneklik kazandırması. Vücut dokularını tıpkı bir tutkal gibi bir arada tutan kolajenin azalması demek, daha az sıkı, daha mat, daha sağlıksız bir cilt görünümü demek. Bu can sıkıcı durum yaşlılıkla doğru orantıda ilerliyor. Biz yaşlandıkça cildimizde de kolajen eksikliği belirtileri kendini göstermeye başlıyor.

Özetle, kolajenin yaşlandıkça takviye olarak alınması gereken bir maddeye dönüştüğünü söyleyebiliriz. Cildimizi nemlendirmek, yaşlanma karşıtı bir zırhla kuşatmak, elastikiyetinin korunmasını sağlamak ve hücre yenilenmesine yardımcı olmak için kullanabileceğimiz pek çok kolajen desteği var. Bu amaçla öncelikle beslenmemize kolajenden zengin C vitamini içeren meyveleri ve yeşil sebzeleri, A vitamini ve Omega 3 içeren gıdaları ve likopen ve sülfürden zengin besinleri katabiliriz. Kullanabileceğimiz en etkili bakım yöntemlerinin başında ise, gündüz ve gece cilt bakımı rutinine katabileceğimiz kolajen kremi, kolajen serumu, kolajen toniği ve ampul gibi ürünler geliyor.

Kolajenin faydaları

  • Cilde ihtiyacı olan nemi sunar.
  • Yaşlanma belirtilerini hafifletir, cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
  • Cildin elastikiyetini kazanmasına destek olur.
  • Cildin yeniden yapılanmasını sağlar, sivilce, yara izi ve akne gibi sorunların düzelmesine katkıda bulunur.
  • Sıkılaştırıcı özelliği selülit oluşumunun önüne geçer.

Cilt bakımında hangi kolajenli ürünlerden yararlanabilirsin?

Kolajen tonik: Tonik, cilt temizliğinin ardından düzenli bir şekilde kullanıldığında cildi sıkılaştıran ve gözeneklerin toparlanmasını sağlayan çok özel bir cilt bakım ürünü. Tonik seçimini kolajen içeren ürünlerden yana kullanarak, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltıp cildinin daha pürüzsüz ve parlak hale gelmesine yardımcı olabilirsin.

Sıkılaştırıcı kolajen göz kremi: Özellikle hassas ve ince kırışıklıklara sahip bir göz çevren varsa, yüzüne nemlendirici sürmeden önce sıkılaştırıcı bir göz kremi kullanarak kolajenin gücünden yararlanabilirsin.

Sıkılaştırıcı kolajen kremi: Hem gündüz hem de gece bakımında, cildini nemlendirmek, sıkılaştırmak ve yaşlanma belirtilerine karşı korumak için, içeriğinde yoğun kolajen bulunan yüz kremlerinden kullanabilirsin.

Sıkılaştırıcı kolajen ampul: Maske uygulaması öncesi ya da esans sonrasında, içeriğinde zenginleştirilmiş marine kolajen bulunan destek ampullerinden de kullanabilir, yorgun cildine canlılık ve sıkılık katabilirsin.

Tüm bu faydaları deneyimlemek için, 20’li yaşlarından itibaren kolajenli cilt bakım ürünlerini hayatına katabilirsin!

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz