Doğal Vitamin Deposu

0
Her derdin dermanı doğada gizli aslında. Sağlıklı ve doğal olarak tüketilen, sebze ve meyvelerin içinde gizlenmiş, vitamin ve mineraller ile sağlıklı bir yaşamın dengelerini kurmak hiç de zor değil.
Taze meyveler kadar kurutulmuş meyvelerin içinde de hazine saklı. Örneğin kuru üzümün doğal bir antioksidan olduğunu hepimiz biliyoruz.Antioksidan nedir derseniz bilmeyenler için hemen kısaca anlatmak isterim. Vücudumuzda hasara uğrayan hücreleri korur antioksidanlar. Kanser dahil bir çok hastalığa karşı erken yaşlanmaya karşı vücudu korur.
 

Bu nedenle kuru üzüm, tatlı ihtiyacını gidermek için kullanılabilecek iyi bir alternatiftir. Kuru üzümde bulunan demir ve B vitamini kompleksi kan oluşumuna yardımcı olur. Kalsiyum açısından zengin olan kuru üzüm, güçlü kemik ve dişler için önemlidir.  Kuru üzümde bulunan “diyet lifi” bağırsakları çalıştırır, hazmı kolaylaştırır, kalori ve yağ yakımı sağlar.

Kayısıda bol miktarda bulunan diğer besin öğesi ise A vitaminin öncüsü olan Beta Karoten’dir. Beta Karoten; kanserin, özellikle akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcıdır. A vitamini akne gibi bazı cilt bozukluklarını önler, büyümeye yardımcıdır, görme fonksiyonlarını güçlendirir ve bağışıklık sistemini korur. Kayısı içerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik erimesinin önlenmesine de faydalıdır.

Hal böyle iken kurutulmuş sağlıklı atıştırmalıklara, siz de hayatınızda bir yer açın. Yapay ve içerisinde bir çok zararlı madde bulunan, koruyucu bulunan yiyeceklerden, uzak durun.  Çocuklar için de kuru meyveyi sevdirmenin bir yolunu bulmuş dovido firması. kuru üzümleri şirin ambalajlara koyup portakal, çilek, limon ve böğürtlen ile aromalandırmışlar. Üstelik cep boy ve çocukların ilgisini çekecek kadar da renkli ambalajlarda.

Sizde dovido.com.tr sayfasını ziyaret ederek ürün çeşitlerini inceleyebilir sipariş verebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz