Domatesli fesleğenli spagetti tarifi

0

Herkese merhabalar;

Akşam yemeğine saatler kala size iştah kabartan bir makarna tarifi vereceğim. Domatesli, fesleğenli mis gibi bir tarif. Hem çok kolay hem de inanılmaz leziz bir tarif.

Malzemelerimizi sayarak başlayalım;

1 paket spagetti makarna

3 adet olgun domates

2 dal fesleğeni 1 dal maydanoz

1 adet küçük kırmızı soğan,

1 tatlı kaşığı biber salçası ya da domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı sıvı yağ, tuz

Yapılışı:

Büyükçe bir tencereye bolca su koyarak kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyalım. Sonra makarnaları kaynayan suya atarak pişene dek arar ara karıştıralım ki dibine yapışmasın. Dilediğiniz yumuşaklığa geldiğinde makarnaları süzgece alarak suyunu süzelim. Süzgece aldığımız makarnaların üzerine soğuk su dökelim.

Başka bir tencereye tere yağını koyalım ve eriyene dek bekleyelim. Soyulmuş ve küçük küçük doğranmış soğanı yağ eridikten sonra tencere alalım. Pembeleşene dek pişirelim.  Salçayı da soğanın üzerine ekleyip 1-2 dakika soğanla birlikte kavuralım. Soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri de tencereye alarak 5 dakika pişirelim. Süzülen makarnaları  tencereye döküp domatesler ve salçalar homojen olarak tüm makarnalara geçene kadar karıştıralım. 4-5 dakika ara sıra karıştırarak pişirelim ocağın altını kapatalım.

İnce ince doğranmış fesleğen ve maydanoz yapraklarını tabağa aldığımız makarnanın üzerine ekelim. Dilerseniz rendelenmiş parmesan ya da rendelenmiş kaşar da ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz