Highlighter nedir, nasıl kullanılır?

1

Herkese bu soğuk Şubat gününden sıcacık bir merhaba. Bu gün ki; yazımızın konusu şu sıralar trend olan  highlighter ürünleri  olsun istedim. Highlighter nedir? Nasıl kullanılır? Highlighter çeşitleri  nelerdir? Bu sorulara cevap verdiğim keyifli bir yazıyla sizlerleyim.

Highlighter nedir?

Aslında, highligter kelimesi ingilizceden çevrilmiş bir kelimedir. Bir çok kişi aydınlatıcı bir çok kişi de highlighter olarak kullanıyor. Gelelim bu kelimenin ne ifade ettiğine; vurgulayıcı, ışığı yansıtan  anlamındadır. Makyajı yaparken, belirli bir alanı aydınlatmak, derinlik ve açı algısı vermek için yüze veya vücudun diğer kısımlarına uygulanabilen bir kozmetik ürünüdür.

Porcelain Make-up Highlighter 

Highlighter çeşitleri 

Toz Highlighter: Toz highlighter, benim kullanmayı en çok sevdiğim çeşittir. Sizin de daha kolay uygulayabileceğiniz highlighter çeşididir diyebilirim.  Parlaklığını kontrollü bir şekilde artırabilir ve hatalarınızı rahatlıkla düzeltebilirsiniz. Toz highlighter  fırça ile uygulamanız gereken bir üründür.

Krem Highlighter: Krem şeklindeki highlighter stick ya da cam ya da plastik kap gibi  ambalajlarda bulunur. Bu highlighter uygulaması oldukça pratik ve kolaydır. Doğal ve hoş bir etki bırakır likit olana göre.Elmacık kemiklerine uyguladığınızda parmak uçlarınızla dağıttığınızda çok güzel ve fresh bir görüntü verecektir yüzünüze.

Likit Highlighter: Sıvı formdaki highlighterlar, uygulaması  biraz daha zor olan bir çeşittir. Likit olduğu için fazlasını cilt hemen emdiğinden yapılan hatayı düzeltmek biraz zor olacaktır. Eğer fazla değil azar azar uygularsanız çok güzel bir etki verecektir. Bu likit highlighter sünger ya da parmak uçlarınız yardımıyla uygulanabilir.

Highlighter Nasıl kullanılır?

New Well Highlighter Çeşitleri  arasından toz, krem ya da likit highlighterımızı seçmekle başlayabiliriz işe. Sonra makyajımız için cildimizi nemlendirmemiz şart, sonra fondotenimizi sürüp üzerinden şeffaf bir pudrayı fırça yardımıyla geçelim.Yüz hatlarımızı belirginleştirmek için highlighterı nereye uygulayacağımızı bilmemiz önemli.

Highlighter, elmacık kemiklerine, kaş altlarına, burun üst kemiğine  ve dudak üstüne, burun ucuna ve çok az olarak çene çukuruna  uygulanır. Kaş altlarına sürülen highlighter, kaşların daha kalkık durmasına yardımcı olur. Eğer göz pınarlarına da sürerseniz gözleriniz daha büyük ve canlı görünür.Uyguladığınız highlighterın doğal durmasını sağlamak için mutlaka , temiz bir fırça ile yanaklarınızdan geçerek allık veya bronzerınızla bütünleşmesini sağlayın.

Beyaz tenliyseniz, pembe alt tonlu, şampanya veya gümüş tonlarını,  buğday tenliyseniz, şeftali tonlarını, altın yansımalı highlighterları tavisye ederim. Esmerler ise daha bronz, sıcak tonlu highlightlerlar tercih etmelidir.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz