Rahim ağzı kanserinden korunma yolları

2
hastane, hospital, laborant, laboratuar,

 

Rahim ağzı kanseri, son yıllarda kadınlarda çok sık görülmeye başladı. Ne yazık ki; en sık görülen kanserlerden biri haline gelmeye başladı. 100 kadından 2 si bu hastalık nedeniyle hayatını kaybediyor.

Eğer  ilişki sonrası vajinal kanama oluyorsa, ya da kötü kokulu akıntı eşliğinde kanlı akıntı ortaya çıkıyorsa hiç gecikmeden hemen bir jinekoloğa başvurmalı hasta. Eğer bu belirtilere rağmen gerekli kontrolleri yaptırmakta geç kalınırsa tedavi çoğu zaman çok zor gerçekleşiyor.


Rahim ağzı kanserinin oluşmasını sağlayan nedenlere devam edecek olursak, erken yaşta cinsel ilişkiye başlayan ve sigara kullananlar biraz daha dikkatli olmalı. Çok eşlilik, ailede rahim ağzı kanseri hikayesi de varsa mutlaka kontrolleri aksatmamak gerek. Çünkü bu etkenler hastalığın görülmesine sebep olabilir.

Rahim ağzı kanserinden korunmanın en önemli yolu smear testi. Smear testi ile rahim ağzında oluşan ve yıllar içerisinde kansere dönüşme riski olan durumları doktorunuz hemen fark edebilir.

Yine bu hastalıktan korunmak için, pamuklu iç çamaşırları giymeli ve bu çamaşırları giymeden önce mutlaka ütülemelisiniz.



2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz