Bozuk süt nasıl anlaşılır

0

 

Bozuk süt nasıl anlaşılır?

Süt  ömrü çok kısa süren bir gıda olduğu için çabucak  bozulabilir, ve bozuk süt içmek çok ciddi zehirlenmelere yol açabilir. Sütün bozulması demek içindeki mikroorganizmaların sütün şekerini tüketmesi ile şekerinin azalması ve bitmesi anlamına gelmektedir. Sütün bozuk olup olmadığını anlamak aslında çok kolaydır. Kıvamı, rengi kokusu ve tadı bunu hemen ortaya çıkarabilir. Bozulan sütün kıvamı yoğun olur. Süt bozulmuş ise kokusu ekşi ve kötüdür. Bu şekilde de anlayabilirsiniz.

süt

Bir diğer ve kesin yöntem de şu. Bozulmuş sütü anlayabilmek için sütü bir tencere alalım. Kısık ateşte kaynayana dek ısıtalım. Eğer süt dibine çöküyor ve topaklanma oluyorsa veya çökelek haline alıyorsa bozuk anlamına gelmektedir.

İhtiyacınız kadar süt ve süt ürünleri satın almalıyız. Aksi takdirde uzun ömürlü olmadığı için açılan sütler doğruca çöpe gidecektir. Evlerde en çok çöpe atılan  yiyecekler arasında yüzde 41 ile süt ve süt ürünleri grubu geliyor.



UHT işleminin ardından süt; sütü bozucu hava ve ışıktan koruyan, ambalajlara doldurulur. Bu sayede 4 ay boyunca paketlendiği günkü tazeliğini korur. UHT sütler, ambalajı açıldıktan sonra muhakkak buzdolabında muhafaza edilmeli ve en fazla 2-3 gün içinde tüketilmelidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz