Yeşil Kuşkonmaz ve Ekşili Soğanlı Norveç Somonu Kontrfile

0
SOMON
norveç somonu

Yeşil Kuşkonmaz ve Ekşili Soğanlı Norveç Somonu Kontrfile

Yazın gelmesiyle birlikte sebzeler sofralarımızda daha geniş bir yer tutmaya başladı. Enginar, kabak, kuşkonmaz, enginar, taze fasulye, bezelye gibi pek çok mevsim sebzesi ile ana yemekten salataya uzanan pek çok lezzet hazırlamak mümkün. Mevsim sebzelerinin çok yakıştığı tatlardan biri de, Norveç’in soğuk ve berrak sularında yetişen, yağlı, pembe renkte ve parlak derili Norveç Somonu!

Dünya Sağlık Örgütü ve Norveç Sağlık Kurumu tarafından haftada en az iki öğünde yağlı balık tüketilmesini öneriyor. Yüksek besin değerine sahip yağlı balıklardan Norveç somonu, lezzetinin yanı sıra zengin protein, mineral, omega 3 kaynağı olmasıyla da kaliteli bir öğün oluşturuyor.

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, İtalya’daki makarnadan Japonya’daki sashimiye kadar dünya genelinde her gün 14 milyon öğünde tüketilen Norveç somonu ile bu kez birbirinden leziz mevsim sebzelerinin kullanıldığı özel tarifler hazırladı.

İşte hazırlaması pratik, görüntüleri ve tatları enfes mevsim sebzeli, Norveç somonlu spesiyal tarifler:

  • Yeşil Kuşkonmaz ve Ekşili Soğanlı Norveç Somonu Kontrfile

Norveç somonunu kuşkonmaz ve ekşili soğan ile buluşturarak yaza leziz ve sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz. Hazırlama Süresi: 20 – 40 dakika

Malzemeler

800 g Norveç somon kontrfile

2 demet kuşkonmaz

16 adet soğan

3 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı balzamik sirke

Zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı

  • Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
  • Kuşkonmazın sert kısmını kesin ve orta ateşte zeytinyağı ile soteleyin. Yumuşadıklarında tuz ekleyip ateşten alın. Kuşkonmazlardan iki tanesini garnitür olarak dilimleyin.
  • Soğanları soyup ikiye bölün. Bir tavaya alıp yumuşayacakları ancak bütünlüklerini kaybetmeyecekleri kadar zeytinyağında pişirin.
  • Şekeri ve balzamik sirkeyi ekleyin, kapağını kapatıp beş dakika pişirin.
  • Norveç somon kontrfile parçalarına tuz serpin ve 3-4 dakika fırınlayın.
  • Norveç somonunu kuşkonmaz ve ekşili soğanlar ile servis edin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz