En çok kullanılan makyaj malzemeleri nelerdir?

4

Makyaj yapmayan , hemen hemen yok gibi artık öyle değil mi?Peki bir makyaj çantasında olmazsa olmaz ürünler nelerdir biliyor musunuz?
Bu yazımda sizlere en çok kullanılan , kadınların makyaj çantalarında mutlaka bulunan makyaj malzemelerinden ve niçin kullanıldıklarından bahsedeceğim.

Anlamlı ve güzel bakışlar için mutlaka her makyaj çantasında bir mascara bulunur.
Kirpikleri dolgunlaştırmak, hacim vermek, uzatmak, gibi bir çok özelliğe sahip mascara ile harika bakışlara sahip olabilirsiniz.
Göz makyajınızı daha da anlamlı ve göz alıcı kılmak için renk renk göz farları çok işe yarıyor.
Göz kapağınızın üstünü makyajınıza göre istediğiniz renkte far kullanarak renklendirebilirsiniz. Bakışlarınıza canlılık katabilirsiniz. Toz yerine krem far kullanmanızı öneriyorum, zira daha dayanıklı ve uzun süre kullanabilirsiniz.
Etkili bir makyajın olmazsa olmazı rujlar ile dudaklarınıza renk ve canlılık verebilirsiniz.
Göz kalemi en çok kullanılan makyaj malzemelerinden biridir. Göz renginize göre yeşil, mavi, mor, kahverengi kalem seçerek göz hatlarınızı belirginleştirebilirsiniz. Kadınlar en çok siyah göz kalemini tercih ediyorlar.
Yanakları renklendirmek için kullanılan allıkların, şeftali,, pembe, kahve ve bronz renklerinin dışında pek çok seçeneği bulunuyor. Elmacık kemiklerinizin üzerine allık fırçası yardımıyla sürülür.
En çok pembe tonlu allıklar tercih edilir.
Gelelim ten makyajına, iyice temizlenmiş ve nemlendirilmiş cilde cilt kusurlarını kapatarak daha ipeksi ve daha pürüzssüz bir görüntü vermek için kullanılır.
Elle sürüldüğü gibi, makyaj süngeri veya fondoten fırçası ile de sürebilirsiniz.
Ufak bir not 🙂 seçeceğiniz iyi bir makyaj bazı ile fondotenden önce ciltteki gözenekleri kapatırsanız fondoten daha güzel duracaktır.
Makyajınızı sabitlemek için mutlaka makyaj çantanızda ten renginize uygun bir pudra bulundurmalısınız. Fırça ya da sünger yardımı ile pudranızı sürebilir ve ten makyajınıza son dokunuşu yapabilirsiniz.
Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle…
Sevgiyle kalalım!

 

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz