Sağlıklı dişler ve sağlıklı bir ağız bakımı için biz yetişkinler bile dişçiye gitmeye korkarken çocukların ilk diş muayenesi için nasıl bir yol izlemeliyiz?
Her ne kadar altı aydan itibaren diş muayenesi yapılması gerekse de, biz Türk halkı olarak ancak hitiyaç duyduğumuz zaman çalarız dişçinin kapısını.Süt dişlerinin geçici olduğunu düşünüyor ve nasıl olsa düşecek diyorsanız,bir kez daha düşünmelisiniz. Süt dişlerde yaşanan sorunlar ihmal edildiğinde daimi dişlerde de sorun yaşayabiliyor çocuklar. Eğer çocuğunuzda biberon çürüğü olarak adlandırılan , beslenme alışkanlıklarına bağlı çürükleri bulunuyorsa,çürüklerin erken teşhisi ve diş fırçalama tekniklerinin öğrenilmesi için bir yaştan itibaren diş muayenesine gidilmesi önemli.
İlk diş muayenesine gidilirken “acımayacak” gibi cümleler kurmayın.
Çocuklarınızı dişçisi ile baş başa bırakın ve onunla sağlıklı bir iletişim kurmasını sağlayın. Çocuğunuzun çok sevdiği bir oyuncağı varsa onu yanına almasına izin verebilirsiniz.
Daha önceki dişçi deneyimlerinden olumlu olarak bahsederseniz çocuğunuzu iyi yönde etkileyecektir.
İlk muayenede çocuğunuzun ağız ve diş yapısı kontrol edilir ve sadece dişçi koltuğu ve dişçi ile tanışırsa bu çok iyi etki bırakacaktır çocukta. Her hangi bir işlem yapılmaması ilk gün için önemlidir.
Zaten dişçi çocuğunuza yapılacak işlemler hakında onun anlayacağı şekilde bilgi verecektir. Kızımın diş muayenesinde oğlum elinden tuttu ve ona destek oldu.
Sevdiği kişilerin yanında olduğunu bilmek çocuğunuzu huzurlu ve güvende hissetmesine yardımcı olacaktır.
Sağlıkla kalalım!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});