Suriye’li Anne Olmak!

6
Anne olmak ahh! anne olmak.Dünyanın en güzel duygusu .
Yavrularının kokusunu içine çekip bir de sıcak buse aldın mı ipek yanaklardan değmeyin o annenin keyfine. Şimdi bir de yukarıdaki fotoğrafa bakmanızı rica edeceğim sizden.
Bir anne düşünün ki; temizlemesi gereken bir evi yok, ütülemesi gereken çamaşırları yok, akşama ne pişireceğim ben şimdi demeyi özleyen yavrularıyla sokakta çaresiz kalmış bir anne o.
İçinizi karartmak istemem ama bu yazıyı yazmadan da edemedim.
Ne kadar çok yakınıyoruz hayatımızdan, beğenmediğimiz sevmediğimiz, ne kadar çok şey var.
Ne kadar az seviyoruz, sevdiğimizi söyleyemiyor, huzurumuzun, sağlığımızın, evimizin, sıcacık yatağımızın kıymetini bilemiyoruz.
Oysa hayat hepimize nice nimetler sunmuş. Çalışıp para kazanabildiğimiz bir işimiz, istediğimizi alabilecek paramız, evimiz, yemeğimiz, akşam kapı çaldığında hoşgeldin diyebileceğimiz insanlar var .
O annenin belki de eşi yok, kardeşi, babası hayatta değil belki..
Düşünsenize, her şey güllük gülistanlıkken, birden bombalar, silahlar patlıyor.Evinizde güvenli değilsiniz. Yattığınızda, 5 dakika sonra kapınızın kırılıp içeri eli silahlı insanların girip girmeyeceğini bilmiyorsunuz. Ne acı bir duygu 🙁
İnsan nerede doğarsa orayı sever, vatanı orasıdır çünkü;şimdi bu insanlar bir oraya bir buraya dağılmış durumdalar.
Yaşamlarını devam ettirebilmek için kaçıyorlar. Çoğu denizlerin soğuk sularında teslim ediyor canlarını. İffetini satan kadınlar var, Aç kalmamak için çalan , hırsız olan insanlar var.
Peki bu insanlar isterler miydi böyle olmayı?
 Düzgün giden hayatlarının birden değişmesini, dilini anlamadığı, yaşam tarzlarını bilmediği ülkelerde yaşam şansı ararlar mıydı durduk yere?
Allah kimseyi açlıkla imtihan etmesin.Kimseyi vatanından yurdundan etmesin.Bu savaşlara neden olanların yerini Allah biliyor. Diliyorum en kısa zamanda adalet, barış ve güzel günler geri gelir bu insanlar için.
2016 ya girmemize sayılı günlerin kaldığı şu günlerde hepimizin ortak duası BARIŞ olsun mu?

 

 

 

 

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

6 YORUMLAR

  1. Bu insanların dramını gören o kadar az insan varki. Çoğu kişi görmek, duymak istemiyor. Kanal değiştiriyor ya da kürt aman nolcak diye durumu küçümsüyor….Keşke birlik olabilsek, çözüm üretebilsek..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz