Antep yemeklerinin İstanbul şubesi Çargah Restaurant’ta iftar yemeği

5
4 Temmuz 2014 Cuma akşamı İstanbul’un değerli ve güzel yemek, lifestyle ve mekan keşfi yapan bloggerları ile harika bir iftar yemeği yedik Çargah Restaurant’da.

Mekan Yenibosna’da Basın Ekspres yolu İSTWEST’TE..
Adını Türk Musikisinden almış 3000 m2 lik mükemmel bir restaurant.Hem mimarisi hem de misafirlerini en iyi şekilde ağırlayabilmek adına çok konforlu ve tertemiz bir mekan yapmışlar.
 Çargah Restaurant’ın sahibi, Antep mutfağını en iyi şekilde sunan Mehmet Yılmaz.. Mehmet Bey, ilk olarak 1966 yılında Samatya Develi’de başlamış restaurant hayatına. Son derece mütevazi, çalışkan, özverili ve zarif bir ev sahibi olarak Çargah’ta siz misafirleri için harika lezzetlere imza atıyor.


İşte Ramazan için ,bizlere hazırlanan  iftar menüsü :

15 çeşit taze ve lezzetli  iftariyelikler ve günün çorbası,İçli köfte, antep dolma, fındık lahmacun 
Kuzu tandır, lokum, Alinazik, Adana kebabı, firik pilavı ve salatalar ,
Tatlı olarak Güllaç tabağı ile baklava ve burma ki lezzetine doyamadık:)


Tatlılarımızı yedikten sonra Mehmet bey bize restaurantı gezdirdi.O kadar şaşırdık ki hepimiz, herşey en küçük detaya kadar düşünülmüş ve özenle yapılmıştı.  Özel VİP salonlar, Lig tv, mescit(mescit düşünün ki, saray odalarını aratmayacak kadar güzel ve çinilerle süslü ferah bir oda.) , çocuklar için oyun salonu ve ücretsiz otopark hizmeti de bulunuyor.

Bir dahaki sefere ikizlerle birlikte gelmek benim için kabus olmayacak zira nefis bir oyun odası var.
Fasıl anı ise anlatılamaz güzellikte geçti.Türküler, şarkılar söyleyerek çaylarımızı yudumladık.Bu gece hiç bitmesin dedik.

Osmanlı’nın zengin ailelerinin ramazan ayında iftara çağırdıkları misafirlerini , kırıp incitmeden onlara yardım etme yöntemlerinden biri olan diş kirasını bilmeyen yoktur sanırım .İşte bizler içinde diş kirası hazırlamıştı Mehmet bey.İçi nefis tatlılarla dolu bir paket, Çargah’a özel hazırlanan tuz ile birlikte…

Kahvesiz olmazdı elbette lezzeti kadar sunumu da çok güzeldi.

Çok keyifli bir akşam geçirdik. Organizasyonda yanımda olan beni kırmadan bu güzel akşamı birlikte paylaştığım arkadaşlarıma ve Çargah Restaurant’a çok teşekkür ediyorum.
Mutlaka ziyaret etmeniz gerekli çünkü nezih, saygın, lezzetli ,temiz ve rahat bir mekan eee daha ne olsun değil mi?
İletişim için;
Adres:

Yenibosna mah, Değirmenbahçe cad. Basın Ekspres yolu, İstWest Meydan. ( Yenibosna’dan minübüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. )


Telefon: 


0212 397 22 12

İftar menüsü: 75 TL

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz