Halilhilmizade ile zeytinyağlı barbunya tarifi

10

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

MALZEMELER;

1 şişe asit oranı 0,4 olan Halilhilmizade doğal zeytinyağı

300 gram barbunya

2 adet orta boy domates

1 adet iri soğan

1 adet iri patates

2 adet havuç

2 adet tatlı sivribiber(tercihen sevmeyen koymayabilir)

2 diş sarımsak

yarım demet maydonoz

yarım yemek kaşığı domates salçası

yarım yemek kaşığı biber salçası

2 adet kesme şeker

ve

tuz

YEMEĞİN HAZIRLANIŞI

Taze barbunyalarımızı yıkayıp ,tencere su ekleyerek 15-20 dakika kaynatarak pişiriyoruz

Barbunyalarımız piştikten sonra süzgeçte süzüp suyunun akması için bekliyoruz.

vee yemeğimizi yapmaya başlıyoruz.

Halilhilmizade zümrüt damlası doğal zeytinyağımızı tencereye alıyoruz.

Soğanımızı küp küp doğrayıp tenceremize koyuyoruz, sarımsaklarımızı da küçük küçük doğrayıp soğanlara ekliyoruz.Daha sonra tenceremizin kapağını kapatarak ara sıra karıştırarak  pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Biber ve domates salçasını ekleyerek 1-2 dakika daha  kavuruyoruz.Küp küp doğranmış havuç ve patateslerimizi , ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.En son biberlerimizi ekliyoruz ki ; yumuşayıp kaybolmasınlar değil mi? 2 adet şekerimizi ve tuzunu da ilave ediyoruz.

Üzerine 1-1,5 bardak sıcak su ekleyerek tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ya da dah küçük bir ocağa alalım ki yemeğimiz ağır ateşte pişsin ve daha lezzetli olsun.

kısık ateşte 30-35 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakalım .

Yemeğimiz soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine dilerseniz tekrar zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Maydanozlarımızı ince ince kıyarak yemeğimizi süslüyoruz.

Sırada ne var biliyor musunuz?

Mis gibi zeytinyağı kokan bu lezzetli yemeğin tadına bakmak.

Haydi afiyet olsun…..

Yemeğimi hazırlarken çok özel bir yağ kullandım değerli takipçilerim; şiddetle sizlere de denemenizi öneriyorum. Evde bulunan misafirlerim hemen fark ettiler tadından.. Zeytinyağlılarınıza katacağı muhteşem lezzete siz bile inanamayacaksınız…

Çok kaliteli tamamen katkısız  doğal ve asit oranı 0,4

Zümrüt Damlası Zeytinyağı,
%100 Doğal, Katkısız, Toros Dağlarından Sofralarınıza Gelen Gurme Lezzet

Zümrüt Damlası :

Hititler zamanında Mısırlılarla Kadeş antlaşmasını imzalayan III. Hattuşili, II. Ramses’in eşi adına bir hediye göndermek ister. Mısır’da halk, bilindiği üzere zenginlik ve refah içinde yaşamaktadır. Hattuşili, öyle bir hediye bulmalıdır ki, hem Firavun’u şaşırtmalı, hem de Mısır’ın bereketine bereket, güzelliğine güzellik katmalıdır. Hattuşili, rahiplerine danışır, alimlerine danışır fakat yine de değerli hediyeye bir türlü karar veremez ve bu olay bütün Hitit Ülkesi’ne yayılır.
Bir gün, ülkenin güneyinden bir köylü, kralı görmek istediğini, Mısır Kraliçesi Nefertari’ye en uygun hediyeyi bulduğunu, onu getirdiğini söyler. Önce inanmazlar adama, fakat kral o kadar çaresizdir ki, köylünün huzuruna çıkabileceğine dair haber gönderir ve köylü huzura çıkar.
Köylü kralın karşısında el pençe divan dururken, Kral merakla köylünün ne getirdiğini sorar. Köylü de tedirgin bir şekilde cebinden mendile sarılmış 3 tane parlak ve yemyeşil zümrüt çıkarır. Hattuşili ilk başta şaşırır böyle bir köylünün zümrütü nereden bulabileceğine. Fakat köylüye yaklaştıkça aslında zümrüt sandığı şeylerin birer zeytin olduğunu farkeder. Hattuşili, köylüyü hemen ödüllendirir ve memleketine yollar.
Hattuşili, elinde zümrüt zeytinlerle odasına çekilir ve II. Ramses’e şu sözleri yazar; “Ben III. Hattuşili, yüce Mısır Kraliçesi Nefertari’ye barış nişanemiz olarak, ülkemin en değerli varlığını yolluyorum. Bu zümrüt zeytinler karşıdan bakıldığında gözleri kamaştırması ile zenginliğine zenginlik, bolluğuyla da bereketine bereket katacaktır Mısır’ın” Bunun üzerine kral, “Zümrüt Zeytin” fidelerini Mısır’a yollar ve böylesi bir ürün yetişebildiği için o yöreyi kutsal sayar.
Ve işte o yöre, Hattuşaş’ın güneyi, yani Akseki’dir. Aynı bölgede, tadından, renginden ve bereketinden hiç bir şey kaybetmeden yetiştirdiğimiz bu zümrüt zeytinlerden ürettiğimiz “Zümrüt Damlası” zeytinyağımızı sofralarınıza sunmaktan gurur duyuyoruz.

10 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz