Nasıl ki; cildimizi her mevsimde düşünüyor ve korumaya bakmaya özen gösteriyorsak, aynı özeni saçlarımıza da göstermeliyiz.
Peki, siz saçlarınıza kışın nasıl bakıyorsunuz?
Hani hepimiz diyoruz ya sonbaharda saçlarımız dökülüyor, sonbahar saç dökülme mevsimi diye. Aslında saçların sonbaharda döküldüğü, çok doğru ama saç dökülme mevsimi diye bir şey yok bence. Çünkü yazın saçlarımızı, havuzda, denizde, güneşte o kadar yıpratıyoruz ki, yaz bitince de sonbahar geliyor ve etkileri ancak sonbaharda ortaya çıkıyor.
Böylece sanki suçlu sonbaharmış gibi oluyor.Soğuk elbette saçlarımızın düşmanı, yağlı saçlara sahipseniz kışın saçınızdaki yağ oranı yükselir.Kuru ise daha da kuru bir hale gelir.Saçlarınız, incelir ve mat , donuk bir görüntü ortaya çıkarır.Bunu engellemek için saçlarınızı da cildiniz gibi koruma altına almalısınız.
Nasıl mı?
Haftada iki kez saçınıza bakım uygulamalısınız.Organik saç maskeleri, ampuller, saç bakım kompleksleri, daha az fön çektirmek saçlarınıza iyi gelecektir.
İlknur Balcıİstanbul'da yaşayan , keşfetmeyi seven ve çalışan bir ikiz annesiyim. Organik ve doğal ürünlere bayılırım,kendi turşumu kurar, kendi reçelimi kendim yaparım. Her güzel şeyin sevgiyle büyüdüğüne, yaşamın sevgiyle güzelleştiğine inanırım. Çocuk da yaparım kariyerde, üstüne bir de yazarım dedim ve ilknurundunyasi.com çıktı ortaya . Kadına, yaşama bebek ve çocuğa dair kısacası hayata dair ne varsa hepsi burada. Sevgiyle kalalım!