wellness aktivitelerinin iş hayatına etkisi

0
wellness

Son yılların yükselen trendi  wellness yani “iyi yaşam” nedir anlatmak istiyorum sizlere bu gün. Dünya Sağlık Örgütü’nün söylediğine göre; bir kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halini ifade ediyor aslında wellness. Kavram Türkçeye, esenlik veya sıhhat olarak çevriliyor. Kısacası kişinin sosyal, psikolojik ve fiziksel olarak kendisini daha iyi hissetmesi için yaptığı çalışmaların toplamıdır diyebiliriz.

Bu durumu sağlıklı olmak için yaptığınız her şeyin bir bütünü olarak düşünebilirsiniz. Sağlığınızı korumak, hasta olmamak için yaptığınız şeyler değil ruhen de iyi olmayı kapsıyor wellness. Fiziksel iyilik kadar ruhsal iyilik de önemli anlayacağınız.

Birey olarak, sağlıklı bir yaşam şekli ve kendiniz için doğru kararları almakla başlayabilirsiniz işe. Kendinizi sevmeyi, değerli olduğunuzu fark ederek ilk adımı atabilirsiniz. Wellness; beden, beyin ve ruhun birbirine daha da yakınlaştırılmasıdır aslında.

yoga

Sağlığınızı fiziksel bir dengeye oturtmanın yanı sıra duygusal ve sosyal olarak da dengelemelisiniz.

Fiziksel WELLNESS

İyi beslenip, düzenli egzersiz yaparak kötü ve size zarar veren alışkanlıklarınızdan uzaklaşabilirsiniz. Düzenli ve yeterli uyku ve kilo kontrolü ile vücudunuzu  koruyup onu sevebilirsiniz. Sağlıklı bir beden güzel bir beden demek unutmayın.

Duygusal WELLNESS

Çevrenizdeki insanlarla iyi iletişim halinde olmak, onları olduğu gibi kabullenmek size kendinizi iyi hissettirecektir. İnsanlara karşı iyi huylu, dostane, sıcak kanlı olmak bize huzur ve güven verir. Duygusal yönden iyi olan bir kişi, kendisinin de farkındadır.

Wellnes aktivitelerinin iş hayatına etkisi o kadar önemli ki; bir çok şirket çalışanlarını bu yöntem ile mutlu edip performanslarını artırmayı hedefliyor. Güzellik, sağlıklı yemek, fitness, gibi aktiviteler ile şirketler çalışanlarına daha pozitif bir yaşam sunuyor. Bu da iş verimliliğini artırıyor.

Çünkü wellness şirketleri doğru teşhisin sağlığa giden yolda çok önemli olduğunu biliyor ve   muayeneyi doğal, geleneksel ve modern tıbbı sentezleyen bir bakış açısıyla gerçekleştiriyor. Detaylı bir vücut analizi ile de kişinin vücut  yapısına en uygun çözümleri sunuyor. Sonuç olarak, kişiye özel bir sağlık programı ile yolculuk başlar. Kendiniz iyi hissettirecek aktiviteler, yenilenme ve canlanma programları, stresle başetme programları hepsi daha sağlıklı bir ruh ve beden için.

Sağlıkla kalalım!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz