Eyvah çocuğum ishal oldu

9

Çocuğu olanlar bilir, yaz gelince kış gitti grip soğuk algınlığı olmayacak artık diye seviniriz ama ne yazık ki; yazın da kötü tarafları yok değil.
Özellikle, kusma, ishal, güneş çarpmaları çocukların peşini bırakmıyor bir türlü.
Eyvah çocuğum ishal oldu! Ne yapacağım şimdi? diyen annelerdenseniz bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Mutlaka yaz günü çocukların her gün duş alması gerekiyor. Havalar sıcak ve nemli olduğu için duş almak çocuğun rahatlamasını ve temiz olmasını sağlar. Artan bağırsak  rahatsızlıklarını önlemek için çocukların el temizliğine özen göstermemiz gerekiyor.Tuvalet sonrası ve oyun sonrası mutlaka ellerin yıkanması şart.
Temizliğin yanı sıra beslenme de çok önemli.Yaz günlerinde sıcak havanın etkisi ile besinler çok daha kolay bozuluyor, bu nedenle çocukların yemeklerine son derece önem verin ve bakterilerin kolay üreyebileceği çabuk bozulabilen yiyecekleri kontrol edin .

Bol bol su içmelerini sağlayın, sevimli bardaklar ile bunu kolaylaştırabilirsiniz.Tatil yörelerinde ya da parkta seyyar satıcıların sattığı açıktaki yiyeceklerden almayın ve yedirmeyin çocuklarınıza.

Karpuz, salatalık,evde mayalanmış yoğurt, içecek olarak ayran, limonata gibi besinleri çokça tüketmelerini sağlayın.İyice yıkanmış mevsim sebzeleri de çocuklar için çok faydalı.

Yaz boyunca antibiyotik kullanımını mümkünse yapmayın.Çünkü yazın antibiyotik kullananlar  çok daha kolay  ishale ve bağırsak rahatsızlıklarına yakalanabiliyor. Bizim minik yavrularımızın vücudundaki dost bakterileri öldüren antibiyotiklerden uzak duralım.
Sağlıklı günler diliyorum.

9 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz